Over KynoKlik

Judith Hoes

Mijn naam is Judith Hoes en ik ben het gezicht achter KynoKlik. Ik ben gediplomeerd gedragstherapeut voor honden, kynologisch instructeur, gedragsbeoordelaar, treibball en hoopers instructeur. Daarnaast ben ik zeer actief met mijn eigen honden in verschillende takken van sport. Mijn Vlinderhondje train ik op het gebied van detectie (ook Vapour), hoopers en obedience. Onze jonge Field Trial Labrador zal worden opgeleid voor detectie en obedience. Omdat de hondenwereld zich blijft ontwikkelen en ik graag altijd meer wil leren, volg ik regelmatig zelf workshops, lezingen en cursussen (klik hier voor een overzicht).

Mijn doel is mensen hun hond leren te begrijpen en de hond te leren wat er eigenlijk van hem verwacht wordt, zodat ze optimaal met elkaar samen kunnen leven en van elkaar kunnen genieten. Samen met de eigenaar, richt ik mij op het werken naar een brave, lieve, vrolijke, makkelijke en sociale hond. Om dit alles te bereiken, is het van belang om als eigenaar hondengedrag te leren herkennen en begrijpen. Daarom wordt er naast de praktijk, ook aandacht besteed aan een stukje theoretische kennis.

Trainingsmethode
Bij KynoKlik staat respect voor mens en dier centraal en daarom wordt er gewerkt met beloningsgerichte methodes, bij voorkeur met behulp van de clicker.  Bij de trainingen ligt de nadruk op het belonen van gewenst gedrag en het voorkomen en ombuigen van ongewenst gedrag. Ik leer u op een dusdanige manier met beloningen omgaan, dat u niet afhankelijk wordt van de beloning en uw hond ook luistert als u eens geen lekkers op zak heeft.

Dorrith van Esch

Mijn naam is Dorrith van Esch en ik werk als instructeur bij Kynoklik. Judith en ik kennen elkaar van onze detectie trainingen. Ik heb een aantal jaren geleden, na een groot deel van mijn leven met honden te hebben gedeeld, de opleiding kynologisch instructeur bij de Gaus academie in Lelystad afgerond.
Vanaf dat moment volgde ik, naast les geven, trainingen op het gebied van detectie- en zoekwerk en praktische training in hondentraining en gedragsbegeleiding.
Ik heb daarnaast veel plezier in het werken met mijn eigen hond, een Nova Scotia duck tolling retriever. We doen m.n. detectietraining en hebben elkaar daardoor goed leren begrijpen. Dat laatste is wat voor mij, naast gehoorzaamheid, het belangrijkste accent is in hondenschoolcursussen: de samenwerking tussen eigenaar en hond, hun contact en plezier samen. Leren en samenwerken dus….Bij Kynoklik vond ik bij Judith mogelijkheid om deze aspecten vorm te geven in onze samenwerking tijdens de lessen.
Het werken met honden en hun eigenaren, in groepen of individueel, is inmiddels een niet meer weg te denken deel van mijn leven.