Nieuws

Nieuwe cursussen vanaf september 2020!

Het is tijd voor verandering! KynoKlik groeit en dat betekent dat het één en ander gaat veranderen vanaf september. Nieuwe instructeurs en een nieuwe dagindeling van de lessen. In deze nieuwsbrief alle informatie en een toelichting op de veranderingen!

Start nieuwe cursussen in september
Vanaf 1 september start het nieuwe lesblok bij KynoKlik. De planning wat betreft de nieuwe cursussen ziet er als volgt uit:
– Maandagavond 18:30u – Pubers en Jonge Honden – Start 7 september (door Mariska Brilleman)
– Maandagavond 19:30u – Pubers en Jonge Honden – Start 7 september (door Mariska Brilleman)
– Maandagavond 20:30u – Basis – Start 7 september (door Mariska Brilleman)
– Dinsdagavond 19:00u – Puppen – Start 1 september (door Carlijn van Chastelet)
– Dinsdagavond 20:00u – Puppen – Start 1 september (door Carlijn van Chastelet)
– Woensdagavond 19:00u – Hoopers – Start 2 september (door Judith Hoes)
– Woensdagavond 20:00u – Hoopers – Start 2 september (door Judith Hoes)
– Vrijdagochtend 8:30u – Hoopers – Start 4 september (door Judith Hoes)
– Zaterdagochtend 8:30u – Teambuilding – Start 5 september (door Judith Hoes)
– Zaterdagochtend 9:30u – Teambuilding – Start 5 september (door Judith Hoes)
– Zaterdagochtend 10:30u – Teambuilding – Start 5 september (door Judith Hoes)
– Zaterdagochtend 11:30u – Pubers en Jonge Honden – Start 5 september (door Judith Hoes)

Informatie over inschrijven
Het is vanaf NU mogelijk om in te schrijven voor de nieuwe cursussen! Cursisten die op dit moment een groepscursus of individuele trainingen volgen bij KynoKlik hebben tot en met 31 juli 2020 voorrang bij inschrijven.

Even voorstellen
Vanaf september zijn er twee nieuwe gezichten bij KynoKlik. Graag stellen ze zich alvast aan jullie voor!

– Mariska Brilleman 

Mijn naam is Mariska Brilleman. Ik woon samen met mijn vriend, zoontje, twee Noorse Boskatten en Australian Shepherd in Kockengen. Judith en ik kennen elkaar van de Hoopers cursus die ik sinds 2019 bij haar volg met mijn Australian Shepherd Wylor. Ik zit op dit moment in mijn laatste fase van de opleiding kynlogisch gedragstherapeut aan de Martin Gaus Academie, waar ik in 2015 de cursus tot instructeur heb afgerond.

De interesse in hondengedrag, leerbaarheid en gezondheid heb ik gekregen nadat mijn eerste hond, een Rottweiler, zijn hele leven ziek bleek te zijn, wat voor gedragsproblemen zorgde. Dit is de reden dat ik mij verder ben gaan verdiepen in hondengedrag. Door het volgen van verschillende opleidingen, trainingen en lezingen.

Inmiddels geef ik al vele jaren met ontzetten veel plezier les aan cursisten van verschillende trainingen. En ik hoop jullie snel te zien op de hondenschool.

– Carlijn van Chastelet
Hoi, mijn naam is Carlijn van Chastelet (25). Eigenaar van Hondenuitlaatservice van Chastelet. Vanaf jongs af aan ligt mijn passie bij honden en na mijn studie diermanagement in Barneveld wist ik het zeker ik ga mijn passie achterna en stort mij nog meer in de hondenwereld. Na verschillende ervaringen van asiels/opvang, opleidingscentrum voor werk/politie-honden, uitlaatservice en de Martin Gaus Academie is het nu tijd om mijn ervaringen te delen met jullie! Mijn eigen honden zijn Labrador Retriever Boef (5), en Duitse Herder Dex (4).

Teambuilding
Zoals jullie wellicht al is opgevallen, staat obedience vanaf september niet meer in de planning. Er is hiervoor gekozen omdat er bij KynoKlik heel veel animo is voor recreatief trainen en minder voor fanatiek trainen tot een zeer hoog niveau in de gehoorzaamheid. Door de naam van de cursus te veranderen en daarmee ook de inhoud, is er meer ruimte voor creatief en gevarieerd trainen. De cursus Teambuilding is geschikt voor iedereen die graag op een leuke, ontspannen manier bezig wil zijn met zijn of haar hond. Plezier staat hierbij voorop! Serieus trainen, de gehoorzaamheid verbeteren, maar vooral ook bouwen aan een super goede band met de hond. De lessen zijn heel divers, verschillende onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn: balans en coördinatie, behendigheid, dogdance, Hoopers, aanleren van truckjes, clickertraining, hersenwerk (denkspellen), gehoorzaamheid, etc.
Waar er eerst één cursus teambuilding was, starten er in september drie.
-> De groep van 8:30u is bestemd voor de cursisten die momenteel Obedience volgen.
-> De groep van 9:30u is bestemd voor cursisten die momenteel al de cursus Teambuilding op dinsdag volgen.
-> De groep van 10:30u is bestemd voor cursisten die al diverse cursussen bij KynoKlik hebben gevolgd.

Waar gaat er nog meer veranderen?
Naast de indeling van de lessen en de nieuwe instructeurs, gaat er nog meer veranderen.
– Alle groepscursussen bestaan voortaan uit 10 lessen en dat betekent dat de prijs van de cursussen ook gaat veranderen (€125,-) . De lesprijs was €12,50 per les en dat blijft dus hetzelfde!
– Cursisten die nieuw zijn bij KynoKlik en vanaf de Pubers of hoger instromen, dienen voor aanvang van de cursus een privéles te volgen (op eigen kosten). Bij KynoKlik hebben we een duidelijke visie op hoe we honden zo optimaal mogelijk kunnen en willen trainen en daar beginnen we met de puppycursus al mee. Om het instromen van nieuwe cursisten zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het voor de nieuwe cursist heel prettig om vooraf precies op de hoogte te zijn over onze trainingsmethoden. Zo sta je de eerste les een stuk zelfverzekerder op het veld en is de instructeur al op de hoogte van jullie niveau!
– Het blijft mogelijk om privétrainingen te volgen! Omdat Judith sinds kort ook werkzaam is als instructeur contacthonden dementie bij Stichting Blijf, zal zij geen privélessen meer geven op doordeweekse dagen, echter enkel op de zondagen. Carlijn en Mariska zijn wel beschikbaar voor privétrainingen!

Lessen detectie
Zoals veel cursisten op Facebook hebben gelezen, ben ik gestart met het geven van privé trainingen neuswerk/detectie. De neus van de hond is fenomenaal. Het reukorgaan is zeer sterk ontwikkeld en dat maakt de hond in staat heel bijzonder werk te doen. Iedereen kent wel de honden die op het vliegveld bagage of personen besnuffelen op zoek naar verboden middelen en explosieven. De laatste jaren is detectie enorm populair geworden onder huishond eigenaren en dat kunnen wij begrijpen. Het is waanzinnig interessant en een echte uitdaging om eens op een hele andere manier met je hond aan de slag te gaan. Tijdens de lessen neuswerk leer je over de neus van de hond, hoe een detectiehond wordt opgeleid en gaan jij en je hond uiteraard actief aan de slag met neuswerk!

Wat is neuswerk/detectie?
Detectie is een vorm van zoeken waarbij de hond zoekt naar een aangeleerde geur. Deze geur kan van alles zijn; tabak, thee, kaneel, lavendel, enzovoort.

Voor wie is neuswerk geschikt?
+ Neuswerk is geschikt voor alle honden en eigenaren; jong en oud!
+ Hoewel de fysieke belasting minimaal is, is detectie een activiteit die heel vermoeiend is. Het reukorgaan van de hond is tijdens de trainingssessies intensief aan het werk en ook het leerproces vraagt veel van de hond. De lessen zijn daarom geschikt voor honden vanaf ongeveer 6 maanden.

Informatie
– De lessen detectie worden alleen individueel gegeven.
– De trainingen duren 30 minuten en kosten 20,- euro
– De trainingslocatie kan zowel op de locatie van KynoKlik zelf zijn, als elders in Woerden.

Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@kynoklik.nl of door Judith een Whatsapp bericht te sturen naar 06-24981441.

Nieuwe cursussen vanaf mei 2020!

Na weken geen groepslessen gegeven mogen te hebben, is het vanaf vandaag weer zover! De eerste groepscursussen mogen gaan starten en dat betekent dat er ook nieuwe cursussen op de planning staan!

Puppycursus – Woensdag 20 mei om 18:30u en 19:30u
De eerste weken met uw nieuwe puppy, omvatten gelijk de belangrijkste weken in het leven van uw nieuwe huisgenoot. Uw pup legt in deze periode een basis, die hij de rest van zijn leven met zich meedraagt. Maar hoe begeleid u uw pup in het leggen van een goede basis? KynoKlik helpt u daar graag bij! Deze cursus is geschikt voor pups vanaf 8 weken.

Pubers en Jonge Honden – Zaterdag 30 mei om 10:00u (VOL) en 11:00u
De eerste maanden met je pup zijn voorbij en net op het moment dat je het idee krijgt dat het allemaal heel lekker gaat, begint er het één en ander te veranderen. De lieve, schattige pup die al best heel aardig luisterde is plotseling Oost Indisch doof en lijkt alle genoten opvoeding te zijn vergeten.
Herkenbaar? Vanaf een maand of 5-6 begint de jonge hond te puberen; de hormonen gieren door zijn of haar lijf en grenzen worden verkend en verlegd. Verdere opvoeding en training is in deze leeftijdsfase noodzakelijk en een must om die fijne, lieve en makkelijke hond weer terug te krijgen. Tijdens de Puber en Jonge Honden cursus gaan we hier specifiek mee aan de slag en krijg je de handvatten en ondersteuning die nodig zijn om door deze lastige fase heen te komen. KynoKlik besteedt in deze cursus aandacht aan de opvoeding van uw hond, gehoorzaamheidsoefeningen en leuke oefeningen die de band tussen u en uw hond versterken.

Basis – Woensdag 20 mei om 20:30u
Tijdens de basiscursus gaan we aan de slag met het leren begrijpen van onze hond en de hond duidelijk leren maken wat wij van hem verwachten. KynoKlik besteedt in deze cursus aandacht aan de opvoeding van uw hond, gehoorzaamheidsoefeningen en leuke oefeningen die de band tussen u en uw hond versterken.

 

Corona maatregelen KynoKlik

Vanwege de maatregelen in verband met het Corona virus, heeft helaas ook hondenschool KynoKlik alle groepslessen voorlopig stil moeten leggen. Het geven van groepstrainingen past niet binnen de regeling van de overheid. Alle cursisten zijn hier per whatsapp over geinformeerd.

Wat nu?
We begrijpen heel goed dat dit flinke gevolgen heeft voor mensen die net een pup in huis hebben of tegen problemen aan lopen met hun hond. Onze huidige cursisten blijven we gedurende deze periode voortdurend ondersteunen per whatsapp, mail of telefonisch. Filmpjes mogen ingestuurd worden, zodat we feedback kunnen geven op de training.
Ook nieuwe cursisten willen we natuurlijk graag op weg helpen! Op dit moment bieden we daarom wel privétrainingen aan:
– U krijgt privétraining gegeven door gediplomeerd instructeur en gedragstherapeut Judith Hoes
– De trainingen worden enkel buitenshuis gegeven en op locatie (in Woerden), gezien onze huidige trainingslocatie helaas afgesloten is vanwege de Corona crisis.
– De trainingen duren 30 minuten en worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief (20,- euro voor puppen tot 6 maanden, 25,- euro voor volwassen honden)

Tijdens de privétrainingen gaan wij correct om met de maatregelen zoals opgesteld door het RIVM:
– We houden minimaal 1,5 meter afstand van u en uw hond
– U kunt met maximaal 2 personen naar de training komen

Heeft u vragen? Neem contact met ons op per mail (info@kynoklik.nl) of telefonisch (06-24981441). Direct aanmelden? Dat kan via het inschrijfformulier.

Nieuwe cursussen vanaf januari 2020!

In het nieuwe jaar gaan er op januari en februari nieuwe cursussen van start. Judith is voldoende hersteld en zal alle lessen weer zelf gaan geven! Vanaf nu is het mogelijk om in te schrijven voor de nieuwe groepen.

Puppycursus – Zaterdag 25 januari om 11:00u
De eerste weken met uw nieuwe puppy, omvatten gelijk de belangrijkste weken in het leven van uw nieuwe huisgenoot. Uw pup legt in deze periode een basis, die hij de rest van zijn leven met zich meedraagt. Maar hoe begeleid u uw pup in het leggen van een goede basis? KynoKlik helpt u daar graag bij! Deze cursus is geschikt voor pups vanaf 8 weken.

Pubers en Jonge Honden – Zaterdag 25 januari om 10:00u
De eerste maanden met je pup zijn voorbij en net op het moment dat je het idee krijgt dat het allemaal heel lekker gaat, begint er het één en ander te veranderen. De lieve, schattige pup die al best heel aardig luisterde is plotseling Oost Indisch doof en lijkt alle genoten opvoeding te zijn vergeten.
Herkenbaar? Vanaf een maand of 5-6 begint de jonge hond te puberen; de hormonen gieren door zijn of haar lijf en grenzen worden verkend en verlegd. Verdere opvoeding en training is in deze leeftijdsfase noodzakelijk en een must om die fijne, lieve en makkelijke hond weer terug te krijgen. Tijdens de Puber en Jonge Honden cursus gaan we hier specifiek mee aan de slag en krijg je de handvatten en ondersteuning die nodig zijn om door deze lastige fase heen te komen. KynoKlik besteedt in deze cursus aandacht aan de opvoeding van uw hond, gehoorzaamheidsoefeningen en leuke oefeningen die de band tussen u en uw hond versterken.

Basis – Dinsdag 21 januari om 19:00u
Tijdens de basiscursus gaan we aan de slag met het leren begrijpen van onze hond en de hond duidelijk leren maken wat wij van hem verwachten. KynoKlik besteedt in deze cursus aandacht aan de opvoeding van uw hond, gehoorzaamheidsoefeningen en leuke oefeningen die de band tussen u en uw hond versterken.

Hoopers – Vrijdag 17 januari om 9:00u en Maandag 20 januari om 18:30u, 19:30u en 20:30u
Hoopers is voor vrijwel alle honden geschikt; jong of oud, groot of klein. Aangezien er geen sprongen in het parcours staan en de hond het eigen tempo kan bepalen, is Hoopers ook heel geschikt voor oudere honden of honden met artrose, HD, ED of rugproblemen. Omdat de eigenaar de hond van een afstand leert te sturen, is deze tak van hondensport ook heel geschikt voor de minder mobiele hondenbaas.
De hond moet een parcours met voornamelijk Hoops, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen afleggen, binnen een vooraf vastgestelde tijd. De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie ‘gestuurd’. De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen, maar staat constant in verbinding met de handler. Door middel van lichaams- en stemcommando’s wordt richting aangegeven en ontstaat er door training een mooie samenwerking tussen hond en baas. Zelfs op afstand, wat voor uw hond een extra mentale uitdaging is en een hoge mate van meedenken vereist!

Teambuilding– Dinsdag 21 januari om 20:00u
De cursus Teambuilding is geschikt voor iedereen die graag op een leuke, ontspannen manier bezig wil zijn met zijn of haar hond. Plezier staat hierbij voorop! Iedere les staat in het teken van een bepaald thema en deze thema’s zijn zeer uiteenlopend: balans en coördinatie, behendigheid, dogdance, Hoopers, aanleren van truckjes, clickertraining, hersenwerk (denkspellen), gehoorzaamheid, etc

Nieuwe cursussen vanaf september

Vanaf september gaat er weer een nieuwe reeks opvoedcursussen van start! Hoopers, obedience en teambuilding laten nog iets langer op zich wachten, door de dubbele beenbreuk van Judith.

Op de woensdagavond zijn er om 18:30u en om 19:30u pubercursussen. Deze cursus is bedoeld voor honden vanaf 5 maanden die een puppycursus hebben doorlopen. Op woensdagavond om 20:30u is er aansluitend een Basis Vervolg cursus, die gevolgd kan worden als de basiscursus is voltooid.

Op zaterdagochtend start er om 10:00u een nieuwe puppycursus en om 11:00u een basiscursus. De basiscursus is voor honden vanaf circa 1 jaar oud.

Nieuwe cursussen vanaf april!

De agenda voor het nieuwe lesblok staat online! Vanaf nu is het mogelijk om in te schrijven voor de lente cursussen die in april van start gaan! Per cursus is er plek voor 5 cursisten, wacht dus niet te lang met inschrijven. Vol is ook echt vol!

Indoor trainingslocatie gezocht!

Indoor trainingslocatie (omgeving Woerden) gezocht! Naast de hele fijne huidige locatie, zijn we hard op zoek naar een binnenlocatie, zodat er onder alle weersomstandigheden ook gewoon getraind kan worden en we ons lesaanbod eindelijk aan kunnen gaan vullen met lessen detectie.

Omdat het niet mee blijkt te vallen een geschikte binnenruimte te vinden, hopen dat we via deze weg wat meer geluk te hebben. De wensen op een rijtje:
– Het mag een schuur, loods, hal, opslagruimte of bijvoorbeeld oude stal zijn, die ingericht mag en kan worden voor het geven van kleine groepslessen (5, maximaal 6 cursisten).
– Mogelijkheid tot opslaan van lesmateriaal, dit kan echter gewoon in dezelfde ruimte.
– De locatie moet voorzien zijn van water, licht en toilet (of deze kan aangelegd worden).
– Parkeergelegenheid in de directe omgeving.
– Ideaal zou een oppervlak zijn van minimaal 300m2. Indien we echter een locatie van minimaal 40 m2 vinden voor het geven van detectielessen, zijn we al ontzettend blij.
– In Woerden of directe omgeving.

Heb jij de gouden tip? Mail dan naar info@kynoklik.nl. Naast oneindige dankbaarheid bieden we de gouden tipgever een gratis cursus aan.

Inschrijven voor herstcursussen 2018 van start

De agenda voor het nieuwe lesblok staat online! Vanaf nu is het mogelijk om in te schrijven voor de cursussen die in september van start gaan! Per cursus is er plek voor 5 cursisten, wacht dus niet te lang met inschrijven. Vol is ook echt vol!

Obedience (meer informatie)
De obedience cursus is geschikt voor mensen die serieus verder willen trainen met hun hond op het gebied van gehoorzaamheid. Obedience is een hondensport waarbij het accent ligt op een hoge graad van gehoorzaamheid. Het is een fantastische uitdaging voor iedereen die graag (fanatiek) met zijn hond traint!
Deze cursus is geschikt voor honden die goed los kunnen lopen en sociaal zijn naar andere honden.

Puppen (meer informatie)
Tijdens de basiscursus gaan we aan de slag met het leren begrijpen van onze hond en de hond duidelijk leren maken wat wij van hem verwachten. KynoKlik besteedt in deze cursus aandacht aan de opvoeding van uw hond, gehoorzaamheidsoefeningen en leuke oefeningen die de band tussen u en uw hond versterken.

Basis Vervolg (meer informatie)
Het logische vervolg op de basiscursus! De honden zijn al aardig gehoorzaam en daar borduren we tijdens deze cursus op verder. We gaan de gehoorzaamheidsoefeningen stap voor stap verder uitbreiden en aan de slag met allerlei leuke en originele variaties hierop. Daarnaast gaan we kennismaken met verschillende hondensporten en oefeningen die zowel de hond als de eigenaar uitdagen!

Basis Gevorderd
Speciaal voor cursisten die al langere tijd met hun hond trainen en na de vervolg cursus graag verder willen gaan.

Hoopers (meer informatie)
Bij Hoopers moet de hond een parcours afleggen met voornamelijk Hoops, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen, binnen een vooraf vastgestelde tijd. De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie gestuurd. De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen, maar staat constant in verbinding met de handler. Door middel van lichaams- en stemcommando’s wordt richting aangegeven en ontstaat er door training een mooie samenwerking tussen hond en baas. Zelfs op afstand, wat voor uw hond een extra mentale uitdaging is en een hoge mate van meedenken vereist!
Hoopers is voor vrijwel alle honden geschikt; jong of oud, groot of klein. Aangezien er geen sprongen in het parcours staan en de hond het eigen tempo kan bepalen, is Hoopers ook heel geschikt voor oudere honden of honden met artrose, HD, ED of rugproblemen. Omdat de eigenaar de hond van een afstand leert te sturen, is deze tak van hondensport ook heel geschikt voor de minder mobiele hondenbaas.
Deze cursus is geschikt voor honden die goed los kunnen lopen en sociaal zijn naar andere honden.

Direct inschrijven? Klik dan hier!

 

Start Hoopers
– Maandag 19:00u – 10 september
– Maandag 20:00u – 10 september
– Vrijdag 9:00u – 7 september

Start Obedience
– Zaterdag 9:00u – 8 september

Start Basis Vervolg
– Zaterdag 10:00u – 8 september
– Donderdag 19:00u – 13 september

Start Basis Gevorderd
– Donderdag 20:00u – 13 september