Nieuws

Nieuwe cursussen vanaf januari 2020!

In het nieuwe jaar gaan er op januari en februari nieuwe cursussen van start. Judith is voldoende hersteld en zal alle lessen weer zelf gaan geven! Vanaf nu is het mogelijk om in te schrijven voor de nieuwe groepen.

Puppycursus – Zaterdag 25 januari om 11:00u
De eerste weken met uw nieuwe puppy, omvatten gelijk de belangrijkste weken in het leven van uw nieuwe huisgenoot. Uw pup legt in deze periode een basis, die hij de rest van zijn leven met zich meedraagt. Maar hoe begeleid u uw pup in het leggen van een goede basis? KynoKlik helpt u daar graag bij! Deze cursus is geschikt voor pups vanaf 8 weken.

Pubers en Jonge Honden – Zaterdag 25 januari om 10:00u
De eerste maanden met je pup zijn voorbij en net op het moment dat je het idee krijgt dat het allemaal heel lekker gaat, begint er het één en ander te veranderen. De lieve, schattige pup die al best heel aardig luisterde is plotseling Oost Indisch doof en lijkt alle genoten opvoeding te zijn vergeten.
Herkenbaar? Vanaf een maand of 5-6 begint de jonge hond te puberen; de hormonen gieren door zijn of haar lijf en grenzen worden verkend en verlegd. Verdere opvoeding en training is in deze leeftijdsfase noodzakelijk en een must om die fijne, lieve en makkelijke hond weer terug te krijgen. Tijdens de Puber en Jonge Honden cursus gaan we hier specifiek mee aan de slag en krijg je de handvatten en ondersteuning die nodig zijn om door deze lastige fase heen te komen. KynoKlik besteedt in deze cursus aandacht aan de opvoeding van uw hond, gehoorzaamheidsoefeningen en leuke oefeningen die de band tussen u en uw hond versterken.

Basis – Dinsdag 21 januari om 19:00u
Tijdens de basiscursus gaan we aan de slag met het leren begrijpen van onze hond en de hond duidelijk leren maken wat wij van hem verwachten. KynoKlik besteedt in deze cursus aandacht aan de opvoeding van uw hond, gehoorzaamheidsoefeningen en leuke oefeningen die de band tussen u en uw hond versterken.

Hoopers – Vrijdag 17 januari om 9:00u en Maandag 20 januari om 18:30u, 19:30u en 20:30u
Hoopers is voor vrijwel alle honden geschikt; jong of oud, groot of klein. Aangezien er geen sprongen in het parcours staan en de hond het eigen tempo kan bepalen, is Hoopers ook heel geschikt voor oudere honden of honden met artrose, HD, ED of rugproblemen. Omdat de eigenaar de hond van een afstand leert te sturen, is deze tak van hondensport ook heel geschikt voor de minder mobiele hondenbaas.
De hond moet een parcours met voornamelijk Hoops, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen afleggen, binnen een vooraf vastgestelde tijd. De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie ‘gestuurd’. De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen, maar staat constant in verbinding met de handler. Door middel van lichaams- en stemcommando’s wordt richting aangegeven en ontstaat er door training een mooie samenwerking tussen hond en baas. Zelfs op afstand, wat voor uw hond een extra mentale uitdaging is en een hoge mate van meedenken vereist!

Teambuilding– Dinsdag 21 januari om 20:00u
De cursus Teambuilding is geschikt voor iedereen die graag op een leuke, ontspannen manier bezig wil zijn met zijn of haar hond. Plezier staat hierbij voorop! Iedere les staat in het teken van een bepaald thema en deze thema’s zijn zeer uiteenlopend: balans en coördinatie, behendigheid, dogdance, Hoopers, aanleren van truckjes, clickertraining, hersenwerk (denkspellen), gehoorzaamheid, etc

Nieuwe cursussen vanaf september

Vanaf september gaat er weer een nieuwe reeks opvoedcursussen van start! Hoopers, obedience en teambuilding laten nog iets langer op zich wachten, door de dubbele beenbreuk van Judith.

Op de woensdagavond zijn er om 18:30u en om 19:30u pubercursussen. Deze cursus is bedoeld voor honden vanaf 5 maanden die een puppycursus hebben doorlopen. Op woensdagavond om 20:30u is er aansluitend een Basis Vervolg cursus, die gevolgd kan worden als de basiscursus is voltooid.

Op zaterdagochtend start er om 10:00u een nieuwe puppycursus en om 11:00u een basiscursus. De basiscursus is voor honden vanaf circa 1 jaar oud.

Nieuwe cursussen vanaf april!

De agenda voor het nieuwe lesblok staat online! Vanaf nu is het mogelijk om in te schrijven voor de lente cursussen die in april van start gaan! Per cursus is er plek voor 5 cursisten, wacht dus niet te lang met inschrijven. Vol is ook echt vol!

Indoor trainingslocatie gezocht!

Indoor trainingslocatie (omgeving Woerden) gezocht! Naast de hele fijne huidige locatie, zijn we hard op zoek naar een binnenlocatie, zodat er onder alle weersomstandigheden ook gewoon getraind kan worden en we ons lesaanbod eindelijk aan kunnen gaan vullen met lessen detectie.

Omdat het niet mee blijkt te vallen een geschikte binnenruimte te vinden, hopen dat we via deze weg wat meer geluk te hebben. De wensen op een rijtje:
– Het mag een schuur, loods, hal, opslagruimte of bijvoorbeeld oude stal zijn, die ingericht mag en kan worden voor het geven van kleine groepslessen (5, maximaal 6 cursisten).
– Mogelijkheid tot opslaan van lesmateriaal, dit kan echter gewoon in dezelfde ruimte.
– De locatie moet voorzien zijn van water, licht en toilet (of deze kan aangelegd worden).
– Parkeergelegenheid in de directe omgeving.
– Ideaal zou een oppervlak zijn van minimaal 300m2. Indien we echter een locatie van minimaal 40 m2 vinden voor het geven van detectielessen, zijn we al ontzettend blij.
– In Woerden of directe omgeving.

Heb jij de gouden tip? Mail dan naar info@kynoklik.nl. Naast oneindige dankbaarheid bieden we de gouden tipgever een gratis cursus aan.

Inschrijven voor herstcursussen 2018 van start

De agenda voor het nieuwe lesblok staat online! Vanaf nu is het mogelijk om in te schrijven voor de cursussen die in september van start gaan! Per cursus is er plek voor 5 cursisten, wacht dus niet te lang met inschrijven. Vol is ook echt vol!

Obedience (meer informatie)
De obedience cursus is geschikt voor mensen die serieus verder willen trainen met hun hond op het gebied van gehoorzaamheid. Obedience is een hondensport waarbij het accent ligt op een hoge graad van gehoorzaamheid. Het is een fantastische uitdaging voor iedereen die graag (fanatiek) met zijn hond traint!
Deze cursus is geschikt voor honden die goed los kunnen lopen en sociaal zijn naar andere honden.

Puppen (meer informatie)
Tijdens de basiscursus gaan we aan de slag met het leren begrijpen van onze hond en de hond duidelijk leren maken wat wij van hem verwachten. KynoKlik besteedt in deze cursus aandacht aan de opvoeding van uw hond, gehoorzaamheidsoefeningen en leuke oefeningen die de band tussen u en uw hond versterken.

Basis Vervolg (meer informatie)
Het logische vervolg op de basiscursus! De honden zijn al aardig gehoorzaam en daar borduren we tijdens deze cursus op verder. We gaan de gehoorzaamheidsoefeningen stap voor stap verder uitbreiden en aan de slag met allerlei leuke en originele variaties hierop. Daarnaast gaan we kennismaken met verschillende hondensporten en oefeningen die zowel de hond als de eigenaar uitdagen!

Basis Gevorderd
Speciaal voor cursisten die al langere tijd met hun hond trainen en na de vervolg cursus graag verder willen gaan.

Hoopers (meer informatie)
Bij Hoopers moet de hond een parcours afleggen met voornamelijk Hoops, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen, binnen een vooraf vastgestelde tijd. De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie gestuurd. De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen, maar staat constant in verbinding met de handler. Door middel van lichaams- en stemcommando’s wordt richting aangegeven en ontstaat er door training een mooie samenwerking tussen hond en baas. Zelfs op afstand, wat voor uw hond een extra mentale uitdaging is en een hoge mate van meedenken vereist!
Hoopers is voor vrijwel alle honden geschikt; jong of oud, groot of klein. Aangezien er geen sprongen in het parcours staan en de hond het eigen tempo kan bepalen, is Hoopers ook heel geschikt voor oudere honden of honden met artrose, HD, ED of rugproblemen. Omdat de eigenaar de hond van een afstand leert te sturen, is deze tak van hondensport ook heel geschikt voor de minder mobiele hondenbaas.
Deze cursus is geschikt voor honden die goed los kunnen lopen en sociaal zijn naar andere honden.

Direct inschrijven? Klik dan hier!

 

Start Hoopers
– Maandag 19:00u – 10 september
– Maandag 20:00u – 10 september
– Vrijdag 9:00u – 7 september

Start Obedience
– Zaterdag 9:00u – 8 september

Start Basis Vervolg
– Zaterdag 10:00u – 8 september
– Donderdag 19:00u – 13 september

Start Basis Gevorderd
– Donderdag 20:00u – 13 september

Zomercursussen vanaf juni!

Vanaf juni gaan de zomercursussen van start! De temperaturen zijn komende periode aangenaam en dan is er natuurlijk niets leukers dan samen met de hond te gaan trainen.

Op woensdag start er naast de Hoopers cursus (19:00u) een nieuwe puppycursus (20:00u)beide cursussen gaan van start op 7 juni. Op vrijdagochtend starten er vanaf 9 juni tevens een Hoopers cursus (9:00u) en Basis/Basis vervolg cursus (10:00u). De zaterdagochtend staat in het teken van gehoorzaamheid met de Obedience cursus (9:00u) en de nieuwe Pre-Obedience cursus (10:00). Tijdens de Pre-Obedience cursus gaan we aan de slag met oefeningen die nodig zijn voor de obedience en het aanleren van de eerste stapjes van de verschillende onderdelen. Deelname aan deze cursus kan alleen in overleg. Na de obedience cursussen is iedere zaterdagochtend om 11:00u een Basis/Basis Vervolg cursus.

Gaat u in deze periode op vakantie, maar wilt u toch heel graag een paar keer komen trainen? In de zomerperiode is het (in overleg) mogelijk om een deel van een lesblok te volgen. Neem contact op voor de mogelijkheden!

Wist u dat het bij KynoKlik ook mogelijk is om individuele training te volgen?  KynoKlik verzorgt individuele training voor honden van alle leeftijden, samengesteld op basis van uw wensen. Dit betekent dat tijdens de trainingen overal op getraind kan worden. Deze manier van trainen is heel geschikt voor honden die moeite hebben met andere honden.

Inschrijven lentecursussen van start!

Vanaf vandaag is het mogelijk om in te schrijven voor de lentecursussen!IMG_3070

Basiscursus – Woensdagavond om 20:00u
Op woensdag gaat er een nieuwe basiscursus van start. Tijdens de basiscursus gaan we aan de slag met het verder opvoeden van de hond en komen allerlei gehoorzaamheid- en speloefeningen aan bod die de band tussen u en uw hond versterken. De basiscursus is het ideale vervolg op de puppycursus, maar ook iets oudere honden zijn van harte welkom!

Basiscursus Vervolg – Vrijdagochtend om 10:00u en zaterdagochtend om 10:00u
Het logische vervolg op de basiscursus! De honden zijn al aardig gehoorzaam en daar borduren we tijdens deze cursus op verder. We gaan de gehoorzaamheidsoefeningen stap voor stap verder uitbreiden en aan de slag met allerlei leuke en originele variaties hierop. Daarnaast gaan we kennismaken met verschillende hondensporten en oefeningen die zowel de hond als de eigenaar uitdagen!

Hoopers – Woensdagavond 19:00u en vrijdagochtend 9:00u
Bij Hoopers moet de hond een parcours afleggen met voornamelijk Hoops, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen, binnen een vooraf vastgestelde tijd. De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie gestuurd. De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen, maar staat constant in verbinding met de handler. Door middel van lichaams- en stemcommando’s wordt richting aangegeven en ontstaat er door training een mooie samenwerking tussen hond en baas.  Zelfs op afstand, wat voor uw hond een extra mentale uitdaging is en een hoge mate van meedenken vereist!
Hoopers is voor vrijwel alle honden geschikt; jong of oud, groot of klein. Aangezien er geen sprongen in het parcours staan en de hond het eigen tempo kan bepalen, is Hoopers ook heel geschikt voor oudere honden of honden met artrose, HD, ED of rugproblemen. Omdat de eigenaar de hond van een afstand leert te sturen, is deze tak van hondensport ook heel geschikt voor de minder mobiele hondenbaas.

Obedience – Zaterdagochtend 9:00u
FCI Obedience is een uitdagende hondensport waarbij het accent ligt op gehoorzaamheid tot in perfectie. Tijdens de cursus gaan we op volledig positieve wijze (met veel spel en beloningen!) aan de slag met het aanleren van verschillende oefeningen zoals volgen, negeren van andere honden, apporteren, appèl op afstand (zit/af/staan), komen op bevel, blijven, pion sturen, etc. De obedience cursus is geschikt voor honden die de basis gehoorzaamheid al (zeer) goed beheersen.

NIEUW!! Combi cursus – Zaterdagochtend 11:00u
Op zaterdag 1 april gaat de nieuwe Combi cursus van start! Vind je het ook heerlijk om met je hond te trainen en wil je een cursus waarbij het lekker samen bezig zijn centraal staat? Dan is de combi cursus geschikt voor jullie! Tijdens deze acht weekse cursus staat iedere les een bepaald thema centraal en ligt de nadruk op samen plezier! Iedere les staat in het teken van een bepaald thema en deze thema’s zijn zeer uiteenlopend: balans en coördinatie, behendigheid, Hoopers, aanleren van truckjes, clickertraining, hersenwerk (denkspellen), obedience en gehoorzaamheid met een twist!

De groepscursussen zijn helaas niet geschikt voor honden die probleemgedrag (zoals agressie) vertonen naar andere honden. Heeft uw hond moeite met andere honden, dan kunt u bij KynoKlik altijd individuele training volgen!