De zomercursussen lopen bijna ten einde en vanaf nu is het mogelijk in te schrijven voor het nieuwe lesblok KKPres1dat van start gaat in oktober!

Puppycursus – Woensdag om 20:00u en vrijdag 10:00u
Op zowel woensdagavond  als vrijdagochtend gaan er nieuwe puppycursussen van start. Niets is zo belangrijk voor uw pup als het leggen van een stabiele basis. De lessen zijn daarom voornamelijk gericht op het goed socialiseren van uw pup en het maken van een goede start in de opvoeding.

Basiscursus – Zaterdag om 10:30
Op zaterdag gaat er een nieuwe basiscursus van start. Tijdens de basiscursus gaan we aan de slag met het verder opvoeden van de hond en komen allerlei gehoorzaamheid- en speloefeningen aan bod die de band tussen u en uw hond versterken.

Hoopers – Woensdagavond 19:00u en vrijdagochtend 9:00u
Bij Hoopers moet de hond een parcours afleggen met voornamelijk Hoops, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen, binnen een vooraf vastgestelde tijd. De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie gestuurd. De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen, maar staat constant in verbinding met de handler. Door middel van lichaams- en stemcommando’s wordt richting aangegeven en ontstaat er door training een mooie samenwerking tussen hond en baas.  Zelfs op afstand, wat voor uw hond een extra mentale uitdaging is en een hoge mate van meedenken vereist!
Hoopers is voor vrijwel alle honden geschikt; jong of oud, groot of klein. Aangezien er geen sprongen in het parcours staan en de hond het eigen tempo kan bepalen, is Hoopers ook heel geschikt voor oudere honden of honden met artrose, HD, ED of rugproblemen. Omdat de eigenaar de hond van een afstand leert te sturen, is deze tak van hondensport ook heel geschikt voor de minder mobiele hondenbaas.

Treibball – Vrijdagochtend 11:00u
Bij Treibball liggen in het midden van een groot veld max. 8 grote ballen (afhankelijk van het niveau). Deze ballen liggen in een driehoek, net zoals bij poolbiljarten gebruikelijk is. De handler staat met zijn hond bij aanvang in een goal. Op teken van de handler dient de hond zo snel mogelijk de ballen (een voor een) terug te drijven naar de handler, waar de ballen dan ook nog in de goal moeten belanden. De baas mag gebruik maken van stem, handgebaren of fluitsignalen. Iedere hond heeft maximaal 10 minuten de tijd om alle 8 de ballen in de goal te drijven. Treibball is geen belastende sport en daarmee geschikt voor zowel jonge als oude honden en honden met een beperking. Hoewel de sport eigenlijk is bedacht voor werkloze veedrijvende en hoedende honden, kunnen alle rassen veel plezier beleven aan het aanleren en beoefenen van treibball.

Obedience – Zaterdagochtend 9:30u
Vanaf dit najaar gaat tevens de eerste obedience groep van start. Interesse in deze tak van (gehoorzame) hondensport? Neem dan snel contact op!

De groepscursussen zijn helaas niet geschikt voor honden die probleemgedrag (zoals agressie) vertonen naar andere honden. Heeft uw hond moeite met andere honden, dan kunt u bij KynoKlik altijd individuele training volgen!