Neuswerk

De neus van de hond is fenomenaal. Het reukorgaan is zeer sterk ontwikkeld en dat maakt de hond in staat heel bijzonder werk te doen. Iedereen kent wel de honden die op het vliegveld bagage of personen besnuffelen op zoek naar verboden middelen en explosieven. De laatste jaren is detectie enorm populair geworden onder huishond eigenaren en dat kunnen wij begrijpen. Het is waanzinnig interessant en een echte uitdaging om eens op een hele andere manier met je hond aan de slag te gaan. Tijdens de lessen neuswerk leer je over de neus van de hond, hoe een detectiehond wordt opgeleid en gaan jij en je hond uiteraard actief aan de slag met neuswerk!

Wat is neuswerk/detectie?
Detectie is een vorm van zoeken waarbij de hond zoekt naar een aangeleerde geur. Deze geur kan van alles zijn; tabak, thee, kaneel, lavendel, enzovoort.

Voor wie is neuswerk geschikt?
+ Neuswerk is geschikt voor alle honden en eigenaren; jong en oud!
+ Hoewel de fysieke belasting minimaal is, is detectie een activiteit die heel vermoeiend is. Het reukorgaan van de hond is tijdens de trainingssessies intensief aan het werk en ook het leerproces vraagt veel van de hond. De groepslessen zijn daarom geschikt voor honden vanaf ongeveer 6 maanden.

De lessen neuswerk
De lessen neuswerk verlopen op sommige vlakken iets anders dan je gewend bent van de lessen van KynoKlik. Wat kun je precies verwachten?
+ Per les is er plek voor 6 honden
+ De lessen worden altijd gegeven door twee instructeurs
+ Per instructeur is er één hond aan het werk. Omdat neuswerk zeer intensief is, rusten de honden tussen de trainingssessies door uit. Bij voorkeur in een bench (zelf meenemen!) of als dit echt niet mogelijk is kort aan de lijn op een eigen kleed.
+ Iedere hond en handler werken op het eigen niveau
+ Lessen duren 45 tot 60 minuten. Indien een hond moe lijkt te worden, kan de les voor de hond vroegtijdig worden afgebroken.

Lessen en tarief
Tijdens het zomer lesblok is het mogelijk losse lessen neuswerk te volgen. De lessen neuswerk duren 45 tot 60 minuten. Voor een losse les betaald u 15 euro.

Op zondag 7 juli is een gratis introductieles (zonder hond!); deze dient door iedereen die neuswerk wil gaan doen gevolgd te worden. Tijdens deze introductieles demonstreren we op welke wijze de honden getraind zullen gaan worden en zie je honden van verschillende niveaus aan het werk!

 

Data
Zondag 7 juli , 9:30u (introductie, zonder hond)
Woensdag 10 juli, 20:00u
Woensdag 24 juli, 20:00u
Zondag 28 juli , 9:30u
Zondag 4 augustus, 9:30u
Woensdag 7 augustus, 20:00u
Zondag 11 augustus , 9:30u
Woensdag 21 augustus , 20:00u
Zondag 25 augustus, 9:30u
Zondag 1 september , 9:30u

Duur
45-60 minuten

Kosten
€15,- per les (per hond)