Detectie

De neus van de hond is fenomenaal. Het reukorgaan is zeer sterk ontwikkeld en dat maakt de hond in staat heel bijzonder werk te doen. Iedereen kent wel de honden die op het vliegveld bagage of personen besnuffelen op zoek naar verboden middelen en explosieven. De laatste jaren is detectie enorm populair geworden onder huishond eigenaren en dat kunnen wij begrijpen. Het is waanzinnig interessant en een echte uitdaging om eens op een hele andere manier met je hond aan de slag te gaan. Tijdens de lessen neuswerk leer je over de neus van de hond, hoe een detectiehond wordt opgeleid en gaan jij en je hond uiteraard actief aan de slag met neuswerk!

Wat is neuswerk/detectie?
Detectie is een vorm van zoeken waarbij de hond zoekt naar een aangeleerde geur. Deze geur kan van alles zijn; tabak, thee, kaneel, lavendel, enzovoort.

Voor wie is neuswerk geschikt?
+ Neuswerk is geschikt voor alle honden en eigenaren; jong en oud!
+ Hoewel de fysieke belasting minimaal is, is detectie een activiteit die heel vermoeiend is. Het reukorgaan van de hond is tijdens de trainingssessies intensief aan het werk en ook het leerproces vraagt veel van de hond. De lessen zijn daarom geschikt voor honden vanaf ongeveer 6 maanden.

De lessen neuswerk
De lessen neuswerk verlopen op sommige vlakken iets anders dan je gewend bent van de lessen van KynoKlik. Wat kun je precies verwachten?
+ Detectielessen zijn momenteel alleen in privé verband te volgen.
+ Lessen duren 30 minuten minuten. Omdat neuswerk zeer intensief is, rusten de honden tijdens de training geregeld tussendoor uit.

Lessen en tarief
De lessen neuswerk duren 30 minuten. Voor een losse les betaald u 20 euro.

Data
Vrij in te plannen

Duur
30 minuten

Kosten
€20,- per les