Vanaf vandaag is het mogelijk om in te schrijven voor de lentecursussen!IMG_3070

Basiscursus – Woensdagavond om 20:00u
Op woensdag gaat er een nieuwe basiscursus van start. Tijdens de basiscursus gaan we aan de slag met het verder opvoeden van de hond en komen allerlei gehoorzaamheid- en speloefeningen aan bod die de band tussen u en uw hond versterken. De basiscursus is het ideale vervolg op de puppycursus, maar ook iets oudere honden zijn van harte welkom!

Basiscursus Vervolg – Vrijdagochtend om 10:00u en zaterdagochtend om 10:00u
Het logische vervolg op de basiscursus! De honden zijn al aardig gehoorzaam en daar borduren we tijdens deze cursus op verder. We gaan de gehoorzaamheidsoefeningen stap voor stap verder uitbreiden en aan de slag met allerlei leuke en originele variaties hierop. Daarnaast gaan we kennismaken met verschillende hondensporten en oefeningen die zowel de hond als de eigenaar uitdagen!

Hoopers – Woensdagavond 19:00u en vrijdagochtend 9:00u
Bij Hoopers moet de hond een parcours afleggen met voornamelijk Hoops, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen, binnen een vooraf vastgestelde tijd. De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie gestuurd. De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen, maar staat constant in verbinding met de handler. Door middel van lichaams- en stemcommando’s wordt richting aangegeven en ontstaat er door training een mooie samenwerking tussen hond en baas.  Zelfs op afstand, wat voor uw hond een extra mentale uitdaging is en een hoge mate van meedenken vereist!
Hoopers is voor vrijwel alle honden geschikt; jong of oud, groot of klein. Aangezien er geen sprongen in het parcours staan en de hond het eigen tempo kan bepalen, is Hoopers ook heel geschikt voor oudere honden of honden met artrose, HD, ED of rugproblemen. Omdat de eigenaar de hond van een afstand leert te sturen, is deze tak van hondensport ook heel geschikt voor de minder mobiele hondenbaas.

Obedience – Zaterdagochtend 9:00u
FCI Obedience is een uitdagende hondensport waarbij het accent ligt op gehoorzaamheid tot in perfectie. Tijdens de cursus gaan we op volledig positieve wijze (met veel spel en beloningen!) aan de slag met het aanleren van verschillende oefeningen zoals volgen, negeren van andere honden, apporteren, appèl op afstand (zit/af/staan), komen op bevel, blijven, pion sturen, etc. De obedience cursus is geschikt voor honden die de basis gehoorzaamheid al (zeer) goed beheersen.

NIEUW!! Combi cursus – Zaterdagochtend 11:00u
Op zaterdag 1 april gaat de nieuwe Combi cursus van start! Vind je het ook heerlijk om met je hond te trainen en wil je een cursus waarbij het lekker samen bezig zijn centraal staat? Dan is de combi cursus geschikt voor jullie! Tijdens deze acht weekse cursus staat iedere les een bepaald thema centraal en ligt de nadruk op samen plezier! Iedere les staat in het teken van een bepaald thema en deze thema’s zijn zeer uiteenlopend: balans en coördinatie, behendigheid, Hoopers, aanleren van truckjes, clickertraining, hersenwerk (denkspellen), obedience en gehoorzaamheid met een twist!

De groepscursussen zijn helaas niet geschikt voor honden die probleemgedrag (zoals agressie) vertonen naar andere honden. Heeft uw hond moeite met andere honden, dan kunt u bij KynoKlik altijd individuele training volgen!