Hoopers

Kennis maken met de leukste nieuwe hondensport die geschikt is voor alle honden en hun baasjes? Dat kan bij KynoKlik!

Voor wie is Hoopers geschikt?
Hoopers is voor vrijwel alle honden geschikt; jong of oud, groot of klein. Aangezien er geen sprongen in het parcours staan en de hond het eigen tempo kan bepalen, is Hoopers ook heel geschikt voor oudere honden of honden met artrose, HD, ED of rugproblemen. Omdat de eigenaar de hond van een afstand leert te sturen, is deze tak van hondensport ook heel geschikt voor de minder mobiele hondenbaas.

Wat is Hoopers?
De hond moet een parcours met voornamelijk Hoops, in combinatie met tunnels, hekjes en tonnen afleggen, binnen een vooraf vastgestelde tijd. De handler blijft binnen een vak of achter een lijn in het parcours. De hond wordt vanaf deze positie ‘gestuurd’.  De hond moet dus zelfstandig het parcours afleggen, maar staat constant in verbinding met de handler. Door middel van lichaams- en stemcommando’s wordt richting aangegeven en ontstaat er door training een mooie samenwerking tussen hond en baas.  Zelfs op afstand, wat voor uw hond een extra mentale uitdaging is en een hoge mate van meedenken vereist!

Lessen en tarief
Voor 8 lessen van 45 minuten betaalt u €100,-. Om veel persoonlijke begeleiding te kunnen bieden, bestaan de lessen uit niet meer dan 5 cursisten. Bekijk de agenda voor de startdata van de nieuwe cursussen.

Aanmelden
Wilt u zich direct aanmelden voor hoopers? Dat kan via de pagina ‘Inschrijven‘!

Heeft u nog vragen over deze cursus, neem dan contact op.

(tekst Nadac Hoopers Nederland)

Start
Maandag 20 januari, 18:30u (beginners)
Maandag 20 januari 2019, 19:30u (gevorderd)
Maandag 20 januari 2019, 20:30u
Vrijdag 17 januari, 9:00u

Duur
8 lessen van 45 minuten

Kosten
€100,-