Ervaringen

Door Anke Mossink

Onze finse labrador, Lumi, is sinds 2015 in Nederland. Ze komt uit een nest dat veel met wedstrijden meedoet dus vond ik het belangrijk om op puppytraining te gaan. We hadden hiervoor een labrador gehad die 12 jaar geworden is en waarmee ik ook op cursus was geweest. Wat me daarbij niet beviel was dat de groepen zo groot waren. Na enig zoekwerk kwam ik bij Judith uit van Kynoklik. Ze geeft les in kleine groepjes (max. 5 honden) van alle rassen door elkaar wat ik erg prettig vind. Helaas moest Lumi geopereerd worden aan haar voorpoten en hebben we een tijdje niet kunnen lessen maar Judith heeft ons geholpen met een privéles waarbij ze basiscommando’s uitgelegd heeft: erg leerzaam! Daarna zijn we op verschillende cursussen geweest: basis en nu zijn we bezig met obedience. De lessen zijn altijd zeer prettig en leerzaam. In het begin zijn we veel bezig geweest met sociaal gedrag van Lumi met andere honden en met mensen. Ze is een vrolijke labrador die enthousiast naar anderen (honden en mensen) reageert. Judith heeft ons veel laten oefenen met ‘ontmoeten’ van de honden met elkaar en hoe je dit positief kan leren. Want dat vind ik het leukste aan de lessen: Judith leert ons om gewenst gedrag van de hond te belonen wat supergoed werkt!  Het fijne van de lessen is ook dat er geen druk op de prestaties van de honden staat maar ze alle tijd neemt (en aan ons als baasjes geeft!) om commando’s te leren. Nu bij obedience is het zeker een uitdaging om de oefeningen te begrijpen maar Judith geeft met veel geduld uitleg zodat we weten en begrijpen hoe het er uiteindelijk uit moet zien. Het is fijn om zo’n positieve en enthousiaste trainster te hebben en wij gaan ook elke week met plezier in weer en wind naar het veld om een uurtje te oefenen. We komen altijd tevreden en enthousiast (en moe) terug en ik zie dat het de band tussen mij en Lumi versterkt.

Door Evelien Haring

Sinds 2016 volg ik met mijn inmiddels anderhalf jaar oude Soft Coated Weaten Terriër Joy lessen bij Judith.
We zijn begonnen met een serie privelessen omdat Joy de groepslessen ivm zijn “snel afgeleid zijn” nog niet aankon.
Judith is een sterke positieve bekrachtiger, zowel naar mij als naar Joy en dat werkte voor ons heel goed. Ik kan me van mijn andere hondenscholen herinneren dat er toch wel vaak op een minder prettige manier aanwijzingen werden gegeven.
Judith is een enorm goede observeerster. Zij let op de kleinste veranderingen in lichaamstaal. Als ik bv even mijn handen niet goed gebruik doet Joy totaal niet wat ik wil en Judith kan precies vertellen wat er dan misgaat. Lichaamstaal is enorm belangrijk en omdat ze ook in kleine groepen lesgeeft kan ze hier ook goed aandacht aan besteden.
Toen Joy de groep aankon zijn we overgegaan naar de basiscursussen en het is heerlijk om in ontspannen sfeer alle basisvaardigheden te leren. Fijn dat er geen examens zijn, zodat het nooit stressvol wordt. En de kleine groepen zijn natuurlijk ook ideaal.
Als laatste wil ik nog kwijt dat Judith altijd alle tijd neemt om tussendoor vragen te beantwoorden.
Alles bij elkaar ben ik blij dat ik Kynoklik heb gevonden en ik blijf er ook nog om bv hoopers te gaan doen.

Door Richard Pels

Met veel plezier volgen mijn zoons en ik met onze dalmatiër Mex de gehoorzaamheidscursus bij Kynoklik. De lessen die we krijgen zijn gevarieerd en leuk. In een klein groepje cursisten leren we hoe we met onze hond om moeten gaan. Judith leert ons met veel enthousiasme hoe we hem naar onze diverse commando’s laten luisteren. 

Het resultaat is goed te zien. Ook van onze omgeving krijgen we te horen dat Mex zo goed luistert. hierdoor beleven wij nog meer plezier aan onze huisvriend.

Door Fay Scheel

KynoKlik heeft ontzettend leuke trainingen. Je zit in een niet te grote groep, zodat ieder genoeg aandacht krijgt. En dat vind ik persoonlijk erg prettig! Je leert elke dag wat nieuws, of doet een leuk spelletje/trucje. Zo blijft er afwisseling en is het voor de hond en baas nooit saai! Vlinder en ik gaan elke week met plezier naar de trainingen.

 

Door Cora Swenne

Met  mijn Toller-pup volg ik een cursus jachttraining. In deze cursus miste ik toch een paar basis gehoorzaamheid oefeningen. Van mijn jachttrainster kreeg ik het advies om een hondenschool uit te zoeken waar zij trainen in kleine groepen. Het is namelijk heel belangrijk dat men bij de jachttraining rustig werkt.

In mijn zoektocht naar een geschikte hondenschool kwam ik uiteindelijk uit bij Judith Hoes van Kynoklik. Om te zien op welke manier Judith les geeft heb ik, in overleg, een les bijgewoond zonder hond.

Ja, en toen was ik meteen om. Kleine groepjes van 5 tot 6 honden, zodat je niet al te lang stilstaat en er ook rust is in de groep. De lessen zijn afwisselend opgebouwd en er wordt op een positieve manier getraind. Ook worden er regelmatig balansoefeningen gedaan. Judith gebruikt dan verschillende materialen, zoals krukjes en balanskussens. De honden vinden dit over het algemeen heel leuk om te doen.

Judith denkt echt met je mee en je mag haar altijd mailen als je bv problemen met je hond hebt of als je niet meer precies weet hoe een oefening moet.

Wij hebben het in ieder geval erg naar ons zin bij Kynoklik te Woerden.

Door Carolien Dam

Met mijn grote poedel Danni ben ik met de puppy cursus begonnen bij Kynoklik. Ik kende Judith al en ook haar manier van trainen. Dus toen ik mijn pup kreeg moest en zou ik bij haar op cursus. Doordat Danni erg gedreven was moedigde Judith mij aan om meteen door te stromen naar de obedience cursus. Dat hebben we gedaan en doen dit met veel plezier! Niet alleen de cursus maar ook de hulp tussendoor als ik ergens tegenaan loop is super!

Door Hellen

Judith is een spontane enthousiaste meid, ze gaat gepassioneerd te werk en zet er vaart achter. Je hoeft nooit lang te wachten en ze heeft oog voor iedere cursist. Kortom, les van Kynoklik klikt! 🙂 

Door Monique

Judith heeft liefde voor de hondensport, is gedreven en zeer gepassioneerd. De lessen zijn altijd goed voorbereid en waar nodig worden de oefeningen aangepast naar het niveau en leergierigheid van de hond. Haar insteek is voornamelijk dat je lol met je hond moet hebben en dat motto past precies bij ons.

Sjakie en ik trainen nu alweer een jaar bij Kynoklik! Door het enthousiasme van Judith, die wij al kennen van de puppytraining die zij in het verleden gaf bij KCW en de ‘klik’ die wij daar al met haar hadden, was voor ons het trainen bij Kynoklik een logische vervolgstap. Wij zijn ingestroomd bij de cursus basis. Een cursus met jonge honden, of geadopteerde honden uit het asiel, die gewoon nog sturing nodig hadden. Sjakie had al puppycursus, junior, junior vervolg doorlopen dus de oefeningen kende hij al. Judith gaf ons dan ook individueel net een moeilijkere variant van de oefening en op die manier konden wij ook deelnemen. Iedere hond op zijn/haar eigen niveau. Nu gaan we verder met de nieuwe combicursus, die per 1 april van start gaan. Ik ben benieuwd wat het nieuwe seizoen gaat brengen, maar ik weet in ieder geval zeker dat Sjakie en ik weer veel lol gaan hebben!! Nog 12 nachtjes slapen Sjakie en dan gaan we weer op weg naar Geestdorp, ongeduldig en piepend in de auto omdat hij al weet waar we heen gaan….

Door Marion de Rouw

Mady en ik Hooperen al enige tijd bij Judith. Mady is een klein zwart monster (schipperke) wat het erg leuk vind om te Hooperen, ze werkt erg graag. Wij vinden het erg gezellig bij Judith daar de groepjes klein zijn en de aandacht voor de honden daardoor helemaal op en top is.

Mocht je er zin in hebben, dan moet je bij Hoopers wel even doorbijten omdat de hond het even moet doorkrijgen (en wij ook). Maar als je het dan doorhebt is het voor de hond en jezelf geweldig leuk, het is toch geweldig om iets samen met je hond te doen ook voor de wat oudere honden is het geweldig ze kunnen het op hun eigen tempo doen. De onderdelen leer je apart aan, en door middel van lichaamshouding en stem commando’s ga je de hond leren sturen.  Het leuke bij Judith is dat niets moet en alles mag en ook aan kan geven wat je verbeteren wilt. Wij vinden het erge leuke lessen en zien weer uit naar de nieuwe lessen!!

Door Wilma van der Scheer

Sinds een jaar doe ik met mijn hond Jim (sheltie) hoopers bij Judith Hoes. Jim en ik vinden het hartstikke leuk. Hoopers is echt iets voor slimme honden die graag iets leren én van rennen houden.

Door het geven van gerichte aanwijzingen stuur je je hond door een parcours. Zelf ren je niet. Toch ben je wel, net als je hond, lekker actief bezig. Als baasje moet je namelijk goed nadenken en vooruit kijken. Het verveeld niet gauw. De parcoursen zijn elke keer anders en er valt altijd meer te leren.

Als beginner moet je eerst een paar basisvaardigheden onder de knie krijgen. Dat vraagt even oefenen. En je hond moet wel over een aantal basisvaardigheden beschikken. Zo is het niet handig als hij niet blijft zitten wanneer jij naar het midden van het parcours loopt of als hij voortdurend bij de andere honden gaat buurten. Even buurten is natuurlijk wel gezellig (dat doet Jim ook).

Jim en ik zijn beide erg enthousiast, óók over de manier waarop Judith les geeft. Door de kleine groepsomvang krijg je veel individuele feedback en hoef je nauwelijks te wachten. Kortom, hoopers is een leuke sportieve manier om samen met je hond plezier te hebben.

Door Hannie Timmerman

Het nieuwe jaar is pas 5 dagen oud als Suus kennis mag maken met Kyra, een dollende dobermann, Jens, een jeugdige Toller en Boeddha de mix van amstaff x pitbull. Voor een onstuimig Welsh springer spanieltje zijn dit best toffe klasgenootjes! We oefenen op krukjes, mét en zonder voertjes, met speelgoed en flossen. Kortom een uur was zó om!

Dik ingepakte bibberende baasjes, mét onhandige handschoenen aan, de voertjes belandden nog weleens op de grond in plaats van in het bekkie! Je zou geen Welsh springer zijn als je je neus niet zou benutten….

Dat deed onze Suus tot en met les 8! Volgen …. Prima ik loop m’n snuffel wel achterna! Nou Suus, of juf Judith dit straks nog accepteert? In groep 3 wordt het menens hoor! Dan gaan we volop verder met de truckendoos, hoe word je een goed opgevoede, sociale (ach dát ben je al) hond!

Leuke cursus was het, door zelf vooral na de les thuis te oefenen merk je dat de band met je hond verbetert je elkaar gaat snappen en dan gaan de oefeningen op de hondenschool steeds beter! Je krijgt gewoon die klik! Wij gaan door, het ijs is gebroken en het voorjaar komt eraan! Tijd om met je hond lekker lang buiten te zijn!