Het is tijd voor verandering! KynoKlik groeit en dat betekent dat het één en ander gaat veranderen vanaf september. Nieuwe instructeurs en een nieuwe dagindeling van de lessen. In deze nieuwsbrief alle informatie en een toelichting op de veranderingen!

Start nieuwe cursussen in september
Vanaf 1 september start het nieuwe lesblok bij KynoKlik. De planning wat betreft de nieuwe cursussen ziet er als volgt uit:
– Maandagavond 18:30u – Pubers en Jonge Honden – Start 7 september (door Mariska Brilleman)
– Maandagavond 19:30u – Pubers en Jonge Honden – Start 7 september (door Mariska Brilleman)
– Maandagavond 20:30u – Basis – Start 7 september (door Mariska Brilleman)
– Dinsdagavond 19:00u – Puppen – Start 1 september (door Carlijn van Chastelet)
– Dinsdagavond 20:00u – Puppen – Start 1 september (door Carlijn van Chastelet)
– Woensdagavond 19:00u – Hoopers – Start 2 september (door Judith Hoes)
– Woensdagavond 20:00u – Hoopers – Start 2 september (door Judith Hoes)
– Vrijdagochtend 8:30u – Hoopers – Start 4 september (door Judith Hoes)
– Zaterdagochtend 8:30u – Teambuilding – Start 5 september (door Judith Hoes)
– Zaterdagochtend 9:30u – Teambuilding – Start 5 september (door Judith Hoes)
– Zaterdagochtend 10:30u – Teambuilding – Start 5 september (door Judith Hoes)
– Zaterdagochtend 11:30u – Pubers en Jonge Honden – Start 5 september (door Judith Hoes)

Informatie over inschrijven
Het is vanaf NU mogelijk om in te schrijven voor de nieuwe cursussen! Cursisten die op dit moment een groepscursus of individuele trainingen volgen bij KynoKlik hebben tot en met 31 juli 2020 voorrang bij inschrijven.

Even voorstellen
Vanaf september zijn er twee nieuwe gezichten bij KynoKlik. Graag stellen ze zich alvast aan jullie voor!

– Mariska Brilleman 

Mijn naam is Mariska Brilleman. Ik woon samen met mijn vriend, zoontje, twee Noorse Boskatten en Australian Shepherd in Kockengen. Judith en ik kennen elkaar van de Hoopers cursus die ik sinds 2019 bij haar volg met mijn Australian Shepherd Wylor. Ik zit op dit moment in mijn laatste fase van de opleiding kynlogisch gedragstherapeut aan de Martin Gaus Academie, waar ik in 2015 de cursus tot instructeur heb afgerond.

De interesse in hondengedrag, leerbaarheid en gezondheid heb ik gekregen nadat mijn eerste hond, een Rottweiler, zijn hele leven ziek bleek te zijn, wat voor gedragsproblemen zorgde. Dit is de reden dat ik mij verder ben gaan verdiepen in hondengedrag. Door het volgen van verschillende opleidingen, trainingen en lezingen.

Inmiddels geef ik al vele jaren met ontzetten veel plezier les aan cursisten van verschillende trainingen. En ik hoop jullie snel te zien op de hondenschool.

– Carlijn van Chastelet
Hoi, mijn naam is Carlijn van Chastelet (25). Eigenaar van Hondenuitlaatservice van Chastelet. Vanaf jongs af aan ligt mijn passie bij honden en na mijn studie diermanagement in Barneveld wist ik het zeker ik ga mijn passie achterna en stort mij nog meer in de hondenwereld. Na verschillende ervaringen van asiels/opvang, opleidingscentrum voor werk/politie-honden, uitlaatservice en de Martin Gaus Academie is het nu tijd om mijn ervaringen te delen met jullie! Mijn eigen honden zijn Labrador Retriever Boef (5), en Duitse Herder Dex (4).

Teambuilding
Zoals jullie wellicht al is opgevallen, staat obedience vanaf september niet meer in de planning. Er is hiervoor gekozen omdat er bij KynoKlik heel veel animo is voor recreatief trainen en minder voor fanatiek trainen tot een zeer hoog niveau in de gehoorzaamheid. Door de naam van de cursus te veranderen en daarmee ook de inhoud, is er meer ruimte voor creatief en gevarieerd trainen. De cursus Teambuilding is geschikt voor iedereen die graag op een leuke, ontspannen manier bezig wil zijn met zijn of haar hond. Plezier staat hierbij voorop! Serieus trainen, de gehoorzaamheid verbeteren, maar vooral ook bouwen aan een super goede band met de hond. De lessen zijn heel divers, verschillende onderwerpen die aan bod kunnen komen zijn: balans en coördinatie, behendigheid, dogdance, Hoopers, aanleren van truckjes, clickertraining, hersenwerk (denkspellen), gehoorzaamheid, etc.
Waar er eerst één cursus teambuilding was, starten er in september drie.
-> De groep van 8:30u is bestemd voor de cursisten die momenteel Obedience volgen.
-> De groep van 9:30u is bestemd voor cursisten die momenteel al de cursus Teambuilding op dinsdag volgen.
-> De groep van 10:30u is bestemd voor cursisten die al diverse cursussen bij KynoKlik hebben gevolgd.

Waar gaat er nog meer veranderen?
Naast de indeling van de lessen en de nieuwe instructeurs, gaat er nog meer veranderen.
– Alle groepscursussen bestaan voortaan uit 10 lessen en dat betekent dat de prijs van de cursussen ook gaat veranderen (€125,-) . De lesprijs was €12,50 per les en dat blijft dus hetzelfde!
– Cursisten die nieuw zijn bij KynoKlik en vanaf de Pubers of hoger instromen, dienen voor aanvang van de cursus een privéles te volgen (op eigen kosten). Bij KynoKlik hebben we een duidelijke visie op hoe we honden zo optimaal mogelijk kunnen en willen trainen en daar beginnen we met de puppycursus al mee. Om het instromen van nieuwe cursisten zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het voor de nieuwe cursist heel prettig om vooraf precies op de hoogte te zijn over onze trainingsmethoden. Zo sta je de eerste les een stuk zelfverzekerder op het veld en is de instructeur al op de hoogte van jullie niveau!
– Het blijft mogelijk om privétrainingen te volgen! Omdat Judith sinds kort ook werkzaam is als instructeur contacthonden dementie bij Stichting Blijf, zal zij geen privélessen meer geven op doordeweekse dagen, echter enkel op de zondagen. Carlijn en Mariska zijn wel beschikbaar voor privétrainingen!

Lessen detectie
Zoals veel cursisten op Facebook hebben gelezen, ben ik gestart met het geven van privé trainingen neuswerk/detectie. De neus van de hond is fenomenaal. Het reukorgaan is zeer sterk ontwikkeld en dat maakt de hond in staat heel bijzonder werk te doen. Iedereen kent wel de honden die op het vliegveld bagage of personen besnuffelen op zoek naar verboden middelen en explosieven. De laatste jaren is detectie enorm populair geworden onder huishond eigenaren en dat kunnen wij begrijpen. Het is waanzinnig interessant en een echte uitdaging om eens op een hele andere manier met je hond aan de slag te gaan. Tijdens de lessen neuswerk leer je over de neus van de hond, hoe een detectiehond wordt opgeleid en gaan jij en je hond uiteraard actief aan de slag met neuswerk!

Wat is neuswerk/detectie?
Detectie is een vorm van zoeken waarbij de hond zoekt naar een aangeleerde geur. Deze geur kan van alles zijn; tabak, thee, kaneel, lavendel, enzovoort.

Voor wie is neuswerk geschikt?
+ Neuswerk is geschikt voor alle honden en eigenaren; jong en oud!
+ Hoewel de fysieke belasting minimaal is, is detectie een activiteit die heel vermoeiend is. Het reukorgaan van de hond is tijdens de trainingssessies intensief aan het werk en ook het leerproces vraagt veel van de hond. De lessen zijn daarom geschikt voor honden vanaf ongeveer 6 maanden.

Informatie
– De lessen detectie worden alleen individueel gegeven.
– De trainingen duren 30 minuten en kosten 20,- euro
– De trainingslocatie kan zowel op de locatie van KynoKlik zelf zijn, als elders in Woerden.

Aanmelden
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@kynoklik.nl of door Judith een Whatsapp bericht te sturen naar 06-24981441.